Kostumer, masker og parykker fremmer ungernes leg og udvikling

Hvis jeg vil finde en ting til mine unger som jeg ved vil glæde dem, så bliver det parykker, masker og kostumer. Dejligt nok har ungerne en glæde for parykker, masker, kostumer og at rende rundt i udklædningstøj. Og undertegnede vil meget gerne supplere børnenes leg og kreativitet. Jeg nyder, at mine unger går efter masker, parykker og kostumer over pc eller spil ved tablet. Altså, de elsker også at glo youtube og spille små spil. Men leg med kostumer, parykker og masker er bestemt endnu mere efterstræbt.

Rollespil og lege med masker, parykker og kostumer skulle ifølge pædagogerne være mega godt for udviklingen hos børn. Imens ungerne leger, at de er farlige dyr eller personer fra et eventyr dygtiggør legen det sproglige og kroppens fysik. Dagens indtryk bliver desuden mere effektivt behandlet gennem rollelege med kostumer, masker og parykker for at komme bedre ind i rollelegen. Tillige sku’ ungerne lettere kunne have empati, når der leges rollespil. Jeg mener, at jeg hjælper børnenes kropslige evner på vej, i og med at jeg indkøber fantasirige kostumer, masker og parykker frem for at vælge en mængde ting og sager, som at der ikke lægger op til kreativ leg og tumlen rundt.