En del forskellige slags linjefag på efterskoler

Vil du gerne have et uforglemmeligt skoleår? Er svaret ja, så kan jeg rekommandere dig at bestemme dig for efterskole. Der er ca. 250-260 efterskoler , http://www.ranumefterskole.dk/, her i landet, i Jylland, på Fyn, på Sjælland og en på Bornholm. En efterskole er en dansk skoleform, og her kan unge i 15-års alderen tage et/flere af de sidste skoleår. Det er faktisk en slags kostskole, hvor man både bor foruden går i skole. Efterskoler har indflydelse på teenagernes faglige foruden subjektive udviklingsproces, og dermed kommer eleverne godt fra start til det videre liv.

Der er en enorm afveksling i skolerne, det betyder, at der helt bestemt eksisterer en efterskole, som matcher dig og dine behov. Efterskoler til elever med særlige nødvendigheder er der fx, bl.a. skoler til nogle, som er ordblinde. Skolerne ligger inde med talrige forskellige fag, arrangementer plus rejser. Du kan sågar komme på en efterskole med fælles interesser for alle elever. Det kan være en musikefterskole eller en idrætsefterskole.

1 år på efterskolen kan sammenlignes med hele 5 menneskeår, siges det. Forståeligt er det faktisk, når man reflekterer over hvor mange ting, man faktisk erfarer i løbet af bare ét skoleår. Derudover får du mange nye venner/veninder, hvilke du hurtigt kommer til at lære godt at kende, idet I bor sammen, går i skole sammen og eventuelt endog rejser sammen. Flertallet af alle efterskoler er ejer af linjefag samt en masse forskellige valgfag foruden de almindelige fag. Grundet det er det muligt selv at beslutte, hvorledes din dag skal komme til at se ud.